Over Kunstwereld

Kunstwereld is een dagbestedingsactiviteit van Zuidwester, waar mensen met een verstandelijke handicap wonen en werken. Wij bestaan uit een groep kunstenaars. Verschillende dagdelen worden er onder deskundige leiding aan de schilderkunst besteed.

Ook hebben wij onze lijn 'Beestenboel', met daarin allerlei vrolijk gekleurde beesten, van muizen tot koeien tot kippen en nog veel meer! Daarnaast knappen wij oude meubeltjes op met een nieuw likje verf, decoreren wij vogelhuisjes, bloempotten, dienbladen, kortom: te veel om op te noemen!

De kunstenaars geven toestemming om hun kunstwerken te verkopen, of de afbeelding te gebruiken voor bijvoorbeeld (kerst)kaarten. Zij zijn - en blijven - hierin houder van het auteursrecht. 30% van de verkoopprijs van een schilderij, of producten met hun afbeelding, wordt dan ook na verkoop uitgekeerd aan de desbetreffende kunstenaar. Regelmatig verwerken de kunstenaars, naast hun eigen werk, ook opdrachten voor particulieren, bedrijven, et cetera. 

Sinds maart 2004 is Kunstwereld als atelier, galerie en kunstuitleen gevestigd op het terrein van Zuidwester in Middelharnis, op het eiland Goeree-Overflakkee. Hier werken wij in het gebouw 'Het Dok', waar geïnteresseerden van harte welkom zijn om een kijkje te komen nemen.

Adres Kunstwereld:
Westerschelde 16
3241 PA Middelharnis

Contactpersoon Kunstwereld:
Mw. S. Bakelaar
s.bakelaar@zuidwester.org
0630143393

Openingstijden Kunstwereld: 
Maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur.

Copyright © 2018 Kunstwereld Zuidwester