Bestellingen en Retouren

RETOURNEREN
Je kunt binnen 14 dagen het product wat je besteld hebt terugsturen, als je hier niet tevreden mee bent of als het niet aan je verwachtingen voldoet. Als meer dan 14 dagen verstreken zijn sinds je aankoop, kunnen we helaas niet meer de optie tot omruilen of geld terugstorten aanbieden.

Om in aanmerking te komen voor een retour, dient het product ongebruikt en in dezelfde conditie te zijn als waarin je het hebt ontvangen. Het dient ook nog in de originele verpakking te zijn. Voordat je het product terugstuurt, dien je eerst via onderstaand formulier een melding te sturen. Vermeld hierin je naam, adres, contactgegevens (e-mail of telefoonnummer), de originele bestelbevestiging, en de reden van het retour. Hierna zul je van ons een e-mail terug ontvangen met gedetailleerde instructies voor het terugsturen. Stuur GEEN product(en) terug zonder deze schriftelijke toestemming; anders kunnen wij niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele verliezen of beschadigingen.

Let op: een bewijs van aankoop - in de vorm van een bestelbevestiging of factuur - is vereist om in aanmerking te komen voor omruilen of terugsturen.
In een aantal gevallen kunnen slechts gedeeltelijke terugbetalingen toegewezen worden:
- Product(en) die niet in de originele verpakking zijn, beschadigd zijn, of onderdelen missen
- Product(en) die meer dan 14 dagen na aflevering teruggestuurd zijn

GELD TERUG
Wanneer we je product(en) terug hebben ontvangen en bekeken, zullen we je een e-mail sturen ter bevestiging van ontvangst van je teruggestuurde product(en). Hierin laten we je ook weten wat de uiteindelijke beslissing is met betrekking tot de goedkeuring of afwijzing van de terugstorting. Mits goedgekeurd, zal het proces om je geld terug te storten direct gestart worden, en het bedrag zal binnen een paar dagen teruggestort worden op je bankrekening of creditcard.

NIET ONTVANGEN TERUGSTORTING
Als je na 3 werkdagen nog geen terugstorting hebt ontvangen, vragen we je om eerst je bankrekening te controleren. Hierna kun je het beste eerst je bank of creditcard provider contacteren; het kan van hun kant enige tijd kosten voordat je terugstorting zichtbaar is. Als je dit alles gedaan hebt, en na een week nog steeds je geld niet terug ontvangen hebt, neem dan alsjeblieft contact met ons op via info@kunstwereld.nl.

UITVERKOOP/ AFGEPRIJSTE PRODUCTEN
Alleen producten die in de webwinkel aangeboden worden met hun originele prijs komen in aanmerking voor omruilen of terugbetaling. Producten die afgeprijsd waren, kunnen niet geruild of teruggestuurd worden.

OMRUILEN
We vervangen producten alleen als ze defect of beschadigd waren bij ontvangst; of voor producten van hetzelfde soort maar in een andere variant. Als je dit wenst, stuur dan eerst een bericht via onderstaand formulier, waarna je van ons een e-mail terug zal ontvangen met instructies voor het omruilen.

TERUGSTUREN
Je bent zelf verantwoordelijk voor de betaling van de verzendkosten voor het terugsturen van je product(en). Verzendkosten zijn niet terugvorderbaar. Als je een terugbetaling ontvangt zullen, in het geval van verlegde verzendkosten, deze verzendkosten afgetrokken worden van je terugbetaling. Afhankelijk van je woonplaats, kan de tijd die het duurt voordat je het nieuwe product ontvangt variëren.

Als je (een) product(en) met een waarde van meer dan € 75,- verstuurd, vragen we je om te overwegen een track-en-trace en/of verzekerde verzendmethode te kiezen. Wij zijn niet aansprakelijk voor niet-ontvangen producten bestemd voor retouren.

Klik hier voor het formulier bestelgegevens

Copyright © 2018 Kunstwereld Zuidwester