Over Kunstwereld

Kunstwereld is een groep kunstenaars, die onderdeel uitmaakt van Zuidwester. Hier wonen en werken mensen met een verstandelijke beperking. Onder deskundige leiding wordt er kunst gemaakt. Tekenen, schilderen, zeefdrukken en etsen, en het beschilderen van allerhande objecten. Wij doen het allemaal! Zo bestaat onze zeer populaire lijn 'Beestenboel' uit allerlei vrolijk gekleurde beesten, van muizen en levensgrote koeien tot aan kippen en schapen, en nog veel meer! 

De kunstenaars geven toestemming om hun kunstwerken te verkopen of de afbeelding te gebruiken voor bijvoorbeeld (kerst)kaarten. Zij zijn - en blijven - hierin houder van het auteursrecht. 30% van de verkoopprijs van een schilderij, of producten met hun afbeelding, wordt dan ook na verkoop uitgekeerd aan de desbetreffende kunstenaar. Regelmatig voeren de kunstenaars ook opdrachten uit voor particulieren en bedrijven. 

Sinds maart 2004 is Kunstwereld als atelier, galerie en kunstuitleen gevestigd op het terrein van Zuidwester in Middelharnis, op het eiland Goeree-Overflakkee. Hier werken wij in het gebouw 'Het Dok', waar geïnteresseerden van harte welkom zijn om een kijkje te komen nemen.

Kunstwereld Zuidwester is een ANBI instelling. Dit maakt het mogelijk om belastingvoordelen te ontvangen bij het aanschaffen van onze relatiegeschenken en producten. 

Adres Kunstwereld:
Gebouw 'Het Dok'
Westerschelde 16a
3241 PA Middelharnis

Contactpersoon Kunstwereld:
Mw. S. Bakelaar
s.bakelaar@zuidwester.org
0630143393

Openingstijden Kunstwereld: 
Maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur.

Copyright © 2018 Kunstwereld Zuidwester